Studenții absolvenți ai Facultății de Arte Decorative şi Design, din cadrul Universității Naţionale de Arte, Bucureşti, își prezintă lucrările pentru susținerea examenului de Licență/ Arte textile - Design textil / 2015, în cadrul a trei expoziții succesive care sunt organizate împreună cu Conf. univ. dr. Dorina Horătău și Asist. univ. drd. Iulia Toma.
Primul vernisaj are loc vineri, 19 iunie, începând cu ora 17:00, moment în care publicul va interacționa pentru prima oară cu atmosfera creată în atelierul cu numărul 13 de “Instalație/i” semnată de Mihai Popescu. O atitudine in between, o declaraţie personală în care artistul se foloseşte de „brutalitatea” materiilor de lucru, transformând instalaţia funcţională de altădată a unor locuri industriale în pretext pentru instalaţia de artă.
Loc: atelier 13, FADD/ UNArte, Calea Griviţei nr. 28, Bucureşti
Perioada de expunere: 19.06 - 23.06. 2015
Smaranda Isar va prezenta lucrarea “Hau sau spiritul obiectelor” în cadrul expoziției “Psyche”.
Un poem vizual interogativ adresat deschiderii omului către om şi o intelectuală problematizare de ordin metafizic, care propune o largă revedere a chestiunilor legate de comunicare – căci aceasta pare să fie tema generală căutată: a conectării omului cu celălalt şi cu divinul.
Expoziția “Psyche” se desfăşoară în cadrul evenimentului “EIBAB - Bienala de Carte - Obiect- Bucureşti 2015”, organizat de Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane.
Vernisajul are loc marți, 23 Iunie 2015, ora 19:00, Spațiul cultural Gallery, Str. Leonida nr. 9-11, București. Perioada de expunere: 23.06 - 30.06. 2015
Tot la atelier 13, Mirela Iordache îşi va expune ansamblul de reliefuri parietale cu titlul “Ritmuri geometrice”.
O abordare în manieră textilă a informaţiei vizuale de tip digital combinată cu sensibilitatea pop-art şi “instanţa” selfie-ului actual.
Amina Elnayef, în expunerea parietală-triptic intitulată „Tsukino Usagi”, ne invită într-o lume a neliniştii sensibile, a stării de veghe prinsă în cheie artistică, a haosului care stă să se transforme în ordine personală.
Roxana Ionescu-Rolea ne prezintă ansamblul parietal „Arheologii subiective” ce este alcătuit dintr-o serie de cărţi de autor în care se întrevede patina timpului şi este redată ideea cărţilor ca Obiecte depozitare ale cunoştinţelor omenirii în genere, ca moştenire spirituală comună, aşadar pasibile de eternitate, după măsura omului.
Vernisajul va avea loc vineri, 26 Iunie 2015, ora 18:00. Perioada de expunere: 23.06- 02.07. 2015