The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

FASHION // EXPOZIŢIA CENTRALĂ RDW 2019

Articol / 17 Apr 2019 / The Institute
  • FASHION // EXPOZIŢIA CENTRALĂ RDW 2019RDW 2019
1/1
Ediţia a şaptea a Romanian Design Week va avea loc între 17 și 26 mai.

Festivalul, care a devenit din ce în ce mai complex de la o ediție la alta, susține și amplifică și în 2019 discursul industriilor creative locale, subliniind contribuția majoră pe care comunitățile creative o au la transformarea capitalei într-un oraș cu adevărat modern și european.

Romanian Design Week va include, ca și în anii precedenți, expoziția centrală care prezintă cele mai bune lucrări de design de produs, design grafic, fashion, arhitectură și arhitectură de interior din ultimul an, selectate dintr-un număr record de peste 500 de proiecte înscrise în urma call-ului organizat la începutul anului.

Secţiunea de Fashion a Expoziţiei Centrale Romanian Design Week 2019 vorbeşte despre reciclare, schimbări climatice şi consumerism, despre drepturi egale şi respect, critică stardardele heteronormative de masculinitate şi reaminteşte de nevoia reconectării cu natura. De la voci renumite în industrie la tineri absolvenţi, de la lucrări inspirate de Constantin Brâncuși şi Louise Bourgeois, la Pablo Picasso, de la linii senzuale şi rafinament la streetwear, secţiunea de Fashion prezintă o radiografie a ceea ce înseamnă moda în prezent.



Designerii şi brandurile selectate în expoziţia centrală Romanian Design Week 2019 sunt:
Alexandra Iuliana Iancu // Alexandru Floarea // Ana Alexe // ANDRAHANDARICstudio // Andreea Castrase // Carmen Secăreanu // Chic Utility // Ellida Toma // Ferencz Borbala // Ioana Ciolacu // Lucian Vărvăroi // Matei Laurențiu Cosmin // MURMUR // Noemi Meilman & Robert Rațiu // Raluca Baciu // Roxana Davidescu // Sabina Pop // SEEN USERS // Skin Deep // Smaranda Almășan // SOLVE // Ştefan Toma

Expoziția centrală RDW este cea mai amplă galerie de proiecte și idei care se remarcă prin creativitate și care generează schimbare prin inovație. Lucrările prezentate în secțiunea de fashion a RDW 2019 au fost selectate de un board creativ format din specialiști consacrați în domeniu, și anume: Andrei Iovu, redactor-șef Harper’s Bazaar; Domnica Mărgescu, director de modă Elle; Maurice Munteanu, editor de modă Elle; Irina Schrotter.

Mai multe informații despre boardul creativ găsiți aici.

Arhitectura expoziției centrale este semnată și anul acesta de Attila KIM Architects.

George, primul banking inteligent© din România, susține Romanian Design Week 2019 într-un nou tip de expunere, la intersecția dintre artă și tehnologie. Lansat în mijlocul comunității creative, George promovează colaborările inovatoare prin intermediul cărora publicul se poate bucura de design și artă contemporană în medii neconvenționale.