The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Top proiecte preferate RDW: Rick Poynor

Articol / 13 Mai 2019 / The Institute
  • Top proiecte preferate RDW: Rick PoynorRick Poynor
1/1
Cu ocazia celei de-a șaptea ediţii Romanian Design Week, am rugat specialiști ai industriilor creative să realizeze un top al lucrărilor preferate incluse în expoziția centrală a festivalului.

Rick Poynor este un scriitor britanic, lector şi curator specializat în design, fotografie şi cultură vizuală. Este fondatorul Eye Magazine, co-fondatorul website-ului Design Observer şi colaborator pentru diverse publicaţii.

Predă Design şi Cultură Vizuală la University of Reading şi este autorul cărţilor Obey the Giant: Life in the Image World (2001), No More Rules: Graphic Design and Postmodernism (2003), Jan van Toorn: Critical Practice (2008), Uncanny: Surrealism and Graphic Design (2010) şi National Theatre Posters: A Design History (2017).

Pentru noi a selectat 6 lucrări favorite din secţiunea Graphic Design a expoziției centrale Romanian Design Week 2019. Iată mai jos alegerile lui și cum le-a motivat.

Daniel and Andrew: Fiction Tuesdays
Identitățile vizuale consistente pot fi restrictive atunci când sunt aplicate formatului de afiş, dar această serie de postere de film prezintă variații încântătoare și au impact datorită unui număr mic de elemente curajos definite. Totalitatea imaginilor, fie ele fotografice sau ilustrative, este strecurată cu inventivitate într-un cadru tipografic supradimensionat. Asta face privitorul să se întrebe ce va face designerul data viitoare pentru a păstra ideea proaspătă și surprinzătoare. În plus, oferă seriei grandoare.



Ioana Truşcă: Dwelling Scenarios
Folosirea benzii desenate pentru a descrie viața într-un apartament cu două camere denotă implicare, iar imaginile se potrivesc perfect pe cele două pagini și cu peretele expoziției, acolo unde tronează.
Desenele simplificate sunt extrem de grafice și au o balanță minunată între lumină și forme obscure, care oferă narativelor miniaturale o definire înaltă și inteligență vizuală – aproape că tresar de energie.



Irina Maria Iliescu: Sad Corporate Girl
Acesta este un proiect surprinzător și de-a dreptul enigmatic. E un fel de satiră a vieții în corporație, care încearcă să aibă și o dimensiune terapeutică. Dacă vezi că un prieten e dezamăgit, arată-i un desen ca să realizeze că nu e singurul. Mulțumită folosirii de culori bizare, stilului empatic și puțin ciudat al desenelor, fundalurilor ne-naturale și texturii feței și corpului femeii, acești angajați nefericiți ne par tipologii familiare și puțin bizare.




Simona Stanciu: The Nordic Education Center
Ce bine ar fi dacă toate școlile ar oferi atât de multă distracție grafică…
Dintr-un sistem vizual simplu în aparență, construit dintr-un logo asemănător unui zâmbet, designerul reușește să genereze o paletă nelimitată de persoanje colorate și motive. Aceste device-uri nasc un sentiment de ușurare, încântare și speranță pentru fiecare suprafață pe care o înfrumusețează. Pentru copii, imaginile jucăușe și formele par magice și este evident că toate fac centrul să devină un loc minunat pentru muncă.





Radu Manelici: The Other City
Pentru cineva care nu este familiarizat cu Bucureștiul, a fost interesat de aflat că există o regiune pe care mulți locuitori nu o cunosc sau au tendința să nu o viziteze. The Other City comunică un sens vivid al atractivității zonei cu design-uri de pagină care au autoritatea unui documentar calm, fiind, totodată, empatic cu rezidenții zonei și atmosfera de acolo. Fina detaliere topografică este asociată unor imagini selectate și plasate cu aceeași calitate a preciziei editoriale.



Studio Interrobang: What it means when I dream of…?
Un alt concept neobișnuit și un proiect foarte frumos realizat. Este informație grafică îmbinată cu o înflorire antreprenorială: un ghid din era Google care explică semnificația viselor, un Freud reimaginat pentru neliniștiții plasați în perioada răspunsurilor instante. Posterul își plasează conținutul textual și statistic, totul tratat cu meticulozitate, într-un cadru nocturn lucios.
Ilustrațiile și simbolurile sunt marcate de același stil. Conceptul cere versiuni și în alte limbi.



Lucrările alese de Rick Poynor pot fi văzute în cadrul expoziţiei centrale a Romanian Design Week, în perioada 17-26 mai 2019, Clădirea BCR din Piaţa Universităţii.